Salvarea, protejarea și cultivarea vieții încă din primele secunde ale conceperii pruncului

Săptămâna pentru Viață

În perioada 18–25 martie 2015, Arhiepiscopia Iașilor, prin Departamentul Pro Vita, se alătură proiectului Săptămâna pentru viață 2015 – „Fiecare viață este un dar”, al cărui eveniment central este Marșul pentru viață 2015, organizat în colaborare cu Asociația Studenți pentru Viață – București.

În cadrul Arhiepiscopiei Iașilor Marșul pentru Viață 2015 va fi organizat în opt orașe din județele Iași, Botoșani și Neamț, după cum urmează: pe data de 21 martie, Sâmbătă – în Iași, Botoșani, Piatra Neamț, Bucecea, Darabani; pe data de 22 martie, Duminică – în Pașcani, Săveni și Târgu Neamț. Pe tot parcursul Săptămânii pentru Viață 2015 vor fi organizate în toate protopopiatele din Arhiepiscopia Iașilor evenimente specifice temei de anul acesta: proiecții de film, seri artistice, conferințe și workshop-uri.

În Protopopiatul Dorohoi, Săptămâna pentru Viață va fi marcată în 3 localități: Bucecea, Trestiana (Dorohoi) și Poiana (Brăiești).

În orașul Bucecea, Asociația „Tineretul Ortodox Român” – Filiala Bucecea (A.T.O.R. Bucecea), în parteneriat cu Biroul Pro Vita – Protopopiatul Dorohoi, va desfășura următorul program:

MPV2015 - Bucecea

 1. Joi, 19 Martie 2015 – Conferință Pro Vita
 • Invitat: Claudiu Bălan (președinte al Asociației Ortodoxia Tinerilor – www.ortodoxiatinerilor.ro)
 • Tema: „Copilul din pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers!”
 • Orele: 18:00 – 20:00
 • Locația: „Centru Cultural Bucecea”
 1. Vineri, 20 Martie 2015 – Filme Pro Vita
 • Orele: 19:00 – 21:00
 • Locația: „Centru Cultural Bucecea”
 1. Sâmbătă, 21 Martie 2015 (EVENIMENT CENTRAL)
 • Marșul pentru Viață : „Fiecare viață e un dar!”
 • Orele: 15:00 – 17:00
 • Traseu: Liceul Tehnologic Bucecea (Teren de sport) – Primăria Orașului Bucecea – Centru Cultural Bucecea (oprire – Șezătoare Pro Vita) – Școala Nr. 1 Bucecea – Biserica „Sf. Ioan Botezătorul”
 1. Duminică, 22 Martie 2015 – Prezentarea celor 3 module Pro Vita ale Campaniei „De ce?”
 • Module Pro Vita:
 1. Realitate sau Iluzie;
 2. Sexualitate;
 3. 40 de săptămâni.
 • Orele: 14:00 – 18:00;
 • Locația: Centru de Zi pentru Copii „Sf. Ioan” – Bucecea
 • Auditoriu: tineri cu vârsta peste 13 ani

În localitatea Trestiana (Dorohoi),  Parohia „Nașterea Maicii Domnului” va proiecta în ziua de Duminică, 22 martie, orele 16:00 – 17:30, filme Pro Vita.

În localitatea Poiana (Brăiești), Parohia „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul” va proiecta în ziua de Duminică, 22 martie, orele 18:30 – 20:00, filme Pro Vita.

În România, Marșul pentru viață se află la ediția a V-a, iar în Republica Moldova la prima ediție. Până în prezent sunt anunțați organizatori în peste 60 de orașe din România și, în premieră, în Republica Moldova, la Chișinău și Orhei, în timp ce anul trecut evenimentul s-a desfășurat în 40 de orașe. Lista orașelor și detalii sunt disponibile pe site-ul www.marsulpentruviata.ro.

Mesajul pe care dorim să îl transmitem prin tema acestui an, Fiecare viață este un dar”, este că fiecare persoană este unică și are o valoare infinită, iar societatea are doar de câștigat dacă sprijină persoanele cu nevoi speciale și, în particular, dacă sprijină o femeie aflată în criză de sarcină să nască și să crească persoana pe care o poartă în pântece, un dar către ea și un dar al ei către familie și către întreaga societate.

Contact:

Pr. Ioan Cojocariu

Coordonator al Biroului Pro Vita – Protopopiatul Dorohoi

Tel: +40-765.378.442

E-mail: [email protected]

Web Site: www.provitadorohoi.ro

 • Facebook