Salvarea, protejarea și cultivarea vieții încă din primele secunde ale conceperii pruncului

Pui pentru „puișori”!

Campania Pro Vita Dorohoi „Bucuria de a dărui!” desfășurată în luna noiembrie 2013, care a adus multe zâmbete pe chipurile angelice ale copilașilor din Programul Familia – „Sf. Stelian” al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, a căpătat astăzi o nouă formă.

Pui pentru „puișori” este o noua campanie a credincioșilor Bisericii Ortodoxe Romane „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din localitatea Straubing, Germania, care sub păstorirea și împreună cu părintele paroh Vasile Florin Reuț, încearcă și reușesc să facă lucruri minunate pentru cei din jur și mai ales pentru familiile nevoiașe din România.

Dorința acestora a fost și este ca familiile cu situație materială precară să primească un ajutor real. Venirea în România a părintelui Vasile Florin Reuț, împreună cu familia sa, a fost un prilej foarte bun pentru ca cei 200 de euro donați de credincioși, să permită cumpărarea a 75 de pui de curte.

Creșterea unor păsări este și un mod de a se gospodări și de a simți fapta pe termen mult mai lung. Astăzi au primit ajutor două familii. Pentru că timpul nu a fost suficient ca părintele împreună cu doamna preoteasă și cu cei trei copii să ajungă și la celelalte familii, membrii echipei Pro Vita Dorohoi împreună cu preoții din parohiile respective au mers în cursul zilei de 19 iunie în satele mai îndepărtate.

Bucuria părinților și a „puișorilor” a fost neașteptat de mare și acest lucru ne-a adus tuturor mulțumire sufletească. Dumnezeu să aibă grijă de aceste familii și cu ajutorul oamenilor cu suflet mare putem face dintr-o zi obișnuită, o zi cu adevărat specială – o zi a faptelor bune!

Mulțumim părintelui Vasile, sponsorul nostru principal în ajutorarea familiilor din Programul Familia – „Sfântul Stelian” al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, pentru implicarea activă în toate activitățile Pro Vita Dorohoi.

Echipa noastră mulțumește tuturor credincioșilor pentru că ne-au ajutat să dăruim bucurie aici, în România, țara pe care nu au uitat-o deși sute de kilometri îi despart.

Dumnezeu să vă dea sănătate și toate cele de folos pentru mântuire!

Fotografiile le găsiți aici.

 

 

  • Facebook