Salvarea, protejarea și cultivarea vieții încă din primele secunde ale conceperii pruncului

Pro Vita la Sibiu

Departamentul Pro Vita Iaşi, prezent la Adunarea Generală a Federaţiei Organizaţiilor Ortodoxe Pro Vita din România

Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune, Statistică şi Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iaşilor a fost prezent, în perioada 21-23 august 2014, la Adunarea Generală a Federaţiei Organizaţiilor Ortodoxe Pro Vita din România, ce s-a desfăşurat în oraşul Sibiu.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Departamentul Pro Vita Iaşi a participat zilele trecute  la Adunarea Generală a Federaţiei Organizaţiilor Ortodoxe Pro Vita din România.

Joi seara, 21 august, a avut loc primirea participanţilor, urmată de şedinţa Consiliului Director pe problema finalizării raportului de activitate din timpul mandatului.

Sesiunile de lucru din dimineaţa zilei de 22 august au fost precedate de slujba Sfintei Liturghii, oficiată de Preasfinţitul Andrei Făgărăşanu, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, care, la finalul slujbei, a ţinut un cuvânt de susţinere pentru organizatorii evenimentului şi a transmis arhiereasca binecuvântare pentru începutul sesiunilor de lucru. Activităţile care au urmat s-au concentrat în jurul unor aspecte precum situaţia actuală a Federaţiei, alegerea noului Consiliu Director şi perspectivele imediate şi pe termen lung ale Federaţiei. În ultima sesiune s-au discutat probleme ce ţin de tendinţele recente în mişcarea pentru viaţă, urmate de discuţii libere şi prezentări de activitate ale asociaţiilor membre şi ale colaboratorilor.  Sâmbătă, în prima parte a zilei, s-a discutat despre noile publicaţii pro vita din ţară şi din străinătate, după care a avut loc şedinţa de închidere.

Prezenţa Departamentului Pro Vita la Sibiu a însemnat expunerea activităţii pe care acesta le desfăşoară în cadrul Arhiepiscopiei Iaşilor, precum şi transmiterea unui mesaj de apreciere pentru activitatea Federaţiei şi de comuniune şi colaborare pe eventuale aspecte comune. Departamentul Pro Vita Iaşi a fost reprezentat de pr. Radu Brînză, coordonator al departamentului, şi de Cosmin Brînză, referent.

Departamentul Pro Vita face parte din Sectorul de Misiune, Statistică şi Prognoză Pastorală din anul 2010, iar activitatea este centrată pe salvarea, protejarea şi cultivarea vieţii. Mai multe informaţii puteţi găsi pe www.provitaiasi.ro sau pe pagina www.facebook.com/ProVitaIasi(Tudorel Rusu)

sursa: www.ziarullumina.ro

  • Facebook