Salvarea, protejarea și cultivarea vieții încă din primele secunde ale conceperii pruncului

Moșii din Diaspora – final

Este al doilea an de când Pro Vita Dorohoi, parte a Departamentului Pro Vita al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, încearcă și reușește să aducă un pic din lumina sărbătorii Nașterii Domnului în casele familiilor cu peste 8 copii din programul „Sfântul Stelian”.

Ajutorul nostru nu ar fi fost posibil dacă românii din diaspora îndrumați de părintele Vasile Florin Reuț, paroh al Parohiei Ortodoxe Române „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, Straubing-Germania, nu ar fi contribuit cu o suma considerabilă de bani (450 euro). Bunătatea și dorința de implicare a părintelui Reuț aduce an de an, bucurie în familiile nevoiașe.

Acestei campanii, „Moșii din diaspora”, s-au alăturat enoriași ai parohiei „Sfântul Ioan Botezătorul”, Bucecea, echipa Pro Vita Iași și tinerii din Asociația „Tineretul Ortodox Român„ – filiala Bucecea îndrumați de coordonatorul Biroului Pro Vita Dorohoi, părintele Ioan Emanuil Cojocariu, precum și preoții parohi din parohiile familiilor respective. Chiar dacă nu au reușit toți să fie prezenți, am păstrat legătura telefonică pentru a stabili toate detaliile. Preotul Cătălin Ailenei ne ajută de fiecare dată în activitățiile noastre, iar sacrificiul său, prin asigurarea transportului, ne-a fost de un real folos.

Mosii din Diaspora ATOR Pro Vita 2014 (6)„Coșul Familiei” a ajuns în Protopopiatul Dorohoi, la 11 familii înscrise în programul „Sfântul Stelian” și la o familie înscrisă în programul „Praesidio” al Departamentului Pro Vita Iași de către preotul Dumitru Mârzan din parohia „Nașterii Maicii Domnului”, Grivița. Plecarea spre aceste familii s-a făcut sâmbătă, 20 decembrie 2014. Prima oprire a fost la familia Râznic din Maghera (Vârfu Câmpului), unde am îndeplinit una dintre cele mai frumoase dorințe ale copiilor, aceea de a avea un brad frumos împodobit de Crăciun. Drumul nostru spre celelalte sate din colțurile diferite ale municipiului Dorohoi avea să se termine târziu, spre seară. Douăsprezece familii au primit toate cele necesare pentru masa de Crăciun, iar toate acestea au fost încununate de colindele cântate de tinerii din A.T.O.R. Bucecea, care s-au implicat foarte mult în pregătirea pachetelor.

Moșii din DiasporaBucuria a fost cu atât mai mare cu cât am primit ajutorul unui om de bună credință care a dorit să fie voluntarul nostru în campania „Moșii din diaspora”. Domnul Constantin Atănăsoaie și cumnatul său au fost foarte receptivi când au aflat de activitatea pe care urma să o desfășurăm și fără să ezite ne-au întins o mână de ajutor, deși ne cunoșteau doar prin internet, accesând site-ul nostru www.provitadorohoi.ro.

Mulțumim din suflet părintelui Vasile Florin Reuț și românilor din diaspora, credincioși care nu au uitat că țara din care au plecat are nevoie de ajutorul lor, mai ales în cea mai frumoasă perioadă a sufletului românesc! Mulțumim pentru implicarea, dărnicia și iubirea față de semeni, arătată de cei implicați! Am reușit pentru o zi să ne dedicăm trup și suflet semenilor noștri, să zâmbim alături de ei și să ne bucurăm de clipele unice care vor rămâne în sufletele noastre ca amintiri vii!

Atașăm o galerie de fotografii sugestive față de ceea ce noi am încerca să descriem prin cuvinte.

Dumnezeu cel Bun și Iubitor să vegheze mereu asupra familiilor care simt din greu povara zilei de mâine!

Pentru că ne aflăm în perioada foarte apropiată de Nașterea Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Biroul Pro Vita Dorohoi vă urează: „Sărbători Fericite!”, liniște, iubire și pace în casele tuturor românilor de pretutindeni și multă iubire în suflete!

  • Facebook